Alice Story od Infanty a zafixování printu

Před časem jsem psal o rozpíjení printu u Alice Story od Infanty. (Viz článek Pozor na Alice Story od Infanty! Print se roztéká!)

Jelikož byl bonnet poničený, rozhodl jsem se vyzkoušet zafixování barvy. Někde na internetu jsem zjistil, že mám použít neředěný ocet. Po celé operaci jsem se dozvěděl, že měl být ředěný.

Nicméně, bonnet jsem dal koupat na 10 minut. Pak jsem jej vymáchal a následně vypral v pracím prášku.
A výsledek? WOW! Print se už neroztéká! 🙂 A jako bonus zmizelo to rozpití. 🙂 To jsem nečekal. Ale bohužel se částečně odbarvila krajka. Možná to chtělo opravdu naředit. Zda to byl důvod odbarvení, je jen teorie.

Když porovnám bonnet s šaty, tak barvy vypadají nezměněné.

Další přijdou na řadu šaty. Ocet ale naředím.

Pokud to také budete zkoušet, tak je to ale vždy risk. Šaty se mohou lišit materiálem a barvou. Nikdy nevíte jak se barvy zachovají. Zda nezmizí jako z té krajky, nebo se mohou i nadále rozpíjet.

2 thoughts on “Alice Story od Infanty a zafixování printu

  1. Yuki napsal:

    moc hezký krátký článek. Docela dost přemýšlím, zda to vyzkoušet na mou rozpitou sukni od Baby, ale mám strach neboť je černá…. 🙁

    • Ruki napsal:

      To chápu. Není jasné co to udělá. Kdyby to tak šlo nejdřív vyzkoušet. Co zkusit zapátrat, zda to někdo už nezkoušel? Já jsem měl možnost zkusit jen bonnet a pak porovnat. A k těmto šatům nemám moc vztah. Také přesně nevím jakou koncentraci použít. Rady se různí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *